torsdag, februari 21, 2008

Lidandet på Lidl


Jag har en massa goa upplägg men inte riktigt tid för att skriva just nu så jag göra så här.

Jag lägger upp den här bilden i hopp om att någon i kommentarsfältet skall skriva ett inlägg i min stil om Lidl som butik överhuvudtaget och framförallt om deras kassasystem utan insamlingsfolla.

Skriver någon ett inlägg som jag anser låta som någonting jag själv skulle kunna ha skrivit så vinner den personen en Gipskatten T-Shirt. Vilket inte är så jävla illa eftersom vinnaren då skulle vara den första i världen med en sådan T-shirt. T-Shirten kan kan endast levereras till Stockholm (av mig personligen) eller i Göteborg av nån snyggbrud som jag känner där.

Skulle alla misslyckas med prestationen skriver jag inlägget själv och lottar ut den vid ett senare tillfälle. Skulle alla skita i skriva något överhuvudtage så skriver ja något själv och behåller T-shirten själv efersom den är jävligt het.

tisdag, februari 12, 2008

Barilla - smakrikt och smakfullt




Barilla visar hur saker och ting går till vid en adoption.
Notera att ungen har en panda och svårigheter att förstå sig på en gaffel. Så jävla typiskt kineser.

fredag, februari 08, 2008

Det här känns inte bra


Om tåget bromsar in för hastigt så kommer jag förmodligen sätta de där tidningarna i halsen. Jag byter vagn.

Säkerhet


Utlösningstiden på min kamera vill inte visa det men på skylten står det att man för allas trevnad och SÄKERHET skull inte skall lämna tidningen på T-banan. Undra om det är många olyckor som orsakats av för många tidningar på T-banan.

tisdag, februari 05, 2008

Skomakare

Det är mycket med dessa hantverkare som jag inte förstår, och mycket med dem som jag också beundrar. Jag har träffat fyra skomakare i mitt liv. Varje gång jag har visat någon av dem skorna jag velat få lagade så har de tittat på mig med en blick som varit lika mycket förvånad och anklagande som besviken. Skomakarens ögon säger alltid "Men dom är ju sönder för fan". Det är en reaktion som jag finner märklig då jag tycker att man kan förvänta sig av en skomakare att han är van vid att folk kommer in med trasiga skor till honom. Jag har i.o.f.s. fått liknande vibbar av bilmekaniker som förundrat stirrat ut en som om man var dum i huvudet bara för att man kommit med en trasig bil till dem. Efter denna hälsningsritual har skomakarna i alla fall skakat på huvudet och sagt att "det här går inte att laga".

- Jaha, nähe, det var ju synd, jag tänkte väl nästan det. De är ju bra trasiga, har jag sagt då och vänt mig mot dörren.

Skomakarna har då alltid svarat med att hosta lite och säga:

- Jag kan ju i och för sig laga dem, men det blir inte lätt och jag har mycket att göra så det kan ta lite tid.

- Jaha, vad bra, när är de färdiga då? Säger jag alltid i det läget.

Det har visat sig att med "lite tid" så menar alltid skomakaren några enstaka dagar. Det tycker jag är ett fullständigt rimligt tidsperspektiv för någon i västvärlden att klara sig utan ett par skor.

När man sedan kommer och hämtar skorna 48 timmar senare är de helt jävla perfekta. Hur trasiga de än var så ser de helt nya ut. Dyrt är det inte heller, typ 150-200 kronor. Jag fattar inte varför de alltid skall vara så skeptiska i början när de uppenbarligen kan laga vad som helst.

Alla skomakare jag stött på har varit förbannat skickliga. När jag har gått därifrån har jag alltid undrat. Hur fan gjorde han det? Men framförallt har det fått mig att tänka, var fan lärde han sig det där? Finns det någon skomakarhögskola? Bara ordet skomakarhögskola låter så ovant så att jag har bestämt mig för att skomakaryrket är ett hederligt yrke som lärs ut av far till son. Detta skulle också förklara varför det inte finns några kvinnliga skomakare.

Nuförtiden går jag alltid till den eminente invandrade skomakaren på andra långgatan. Hans skokunskaper sträcker sig något helt utöver det vanliga. Första gången jag hämtade ut mina stövlar hos honom så tog han betalt och sade.

- Du har syster va?
- Ja..
- Men hon ser inte ut som du va?
- Nej, det är en halvsyster.
- Hon är blond och lång va?
- Ja
- Jag tänkte det, det var en tjej här för ett tag sedan, ni har likadan sulslitning...

Jag visste inte vad fan jag skulle svara på det och sprang hem och var skärrad i flera dagar. En sådan galen skoautist vill man ju ha i sitt eget lag och inte emot sig, så jag har fortsatt att gå till honom.

Fram till förra helgen trodde jag att alla skomakare sådär förbannat skickliga, men min vän Carlssons skor bevisade att det i alla fall i Nepal finns en riktigt jävla dålig skomakare. Ett jävla hafsjobb hade han gjort och satt på en en orange sula med ödleskinnsmönstring på ett par vita sneakers. Helt skevt sitter den också .Det ser förjävligt ut, men Carlsson tänker bara på känslor och sådant hela tiden så han har inte noterat att han går runt med nepalesisk hot couture under fötterna.
Nu har alla noterat det.






måndag, februari 04, 2008

Fri plockning i matbutiken



Vi var i affären och Christine skulle åka hem dagen efter. För att hon är så himla snäll ville hon köpa massa god mat som jag kunde ha kvar även efter hon åkt. Så att jag skall hålla mig glad, stark och behålla glansen i pälsen till nästa gång vi ses. Jag tyckte det var oerhört gulligt av henne och blev väldigt glad. Jag fick välja vad jag ville, men som jag nämt tidigare har jag svårt att hitta något som jag vill ha i matbutiken. Christine kom med förslag på mozzarella och parmesan och sådana grejer. Jag tyckte att det var för dyrt men hon la ner sakerna i korgen ändå. Tillslut hade hon fyllt hela korgen med goda saker. Jag hade bara tre varor som jag önskade mig. Tre saker som jag haft mina ögon på ett bra tag men aldrig tagit mig för att köpa. Två av dem låg nu i korgen och den tredje fick jag inte köpa för Christine.

Inlagda potatisar som ser ut som foster eller något och ligger i en fin burk. Jag har inte tänkt att äta dem utan de står nu som prydnad i min bokhylla.

Tuschpennor.

När vi kom hem ritade jag en teckning till Christine som tack.